Een nieuwe stap naar een meer duurzame landbouw nu Animab zijn nieuwe kapitaalronde succesvol afsluit.

Animab haalt € 10 miljoen op om haar eetbare antilichaam-technologie op de markt te brengen

Animab, een biotech-start-up die een nieuwe klasse oraal toegediende antilichamen voor de gezondheid van dieren ontwikkelt, is verheugd om de succesvolle afsluiting van zijn Series A-ronde aan te kondigen. De procedure zal worden gebruikt om zijn leidende product op de markt te brengen en om de pijplijn van antilichaamproducten in diergezondheid uit te breiden. De investeringsronde werd geleid door het durfkapitaalfonds Qbic III met deelname van bestaande investeerders (Seventure Partners, VIB, PMV, AIF en V-Bio Ventures).

Animab bouwt voort op een gepatenteerde en schaalbare platformtechnologie, die een efficiënte en kostenconcurrerende generatie van monoklonale antilichamen mogelijk maakt voor de preventie van darminfecties bij vee. De oraal toegediende antilichamen zijn ontworpen om de gezondheid, het welzijn en de prestaties van dieren te verbeteren door specifieke ziekteverwekkende pathogenen te bestrijden.

Momenteel is het Animab-hoofdproduct een monoklonaal antilichaam dat specifiek is ontworpen tegen enterotoxigene Escherichia coli (ETEC), de belangrijkste oorzaak van diarree na het spenen bij biggen wereldwijd. Het bedrijf heeft in vivo aangetoond dat het product diarree en gerelateerde klinische symptomen bij ETEC geïnfecteerde biggen voorkomt en zal het product nu verder ontwikkelen voor wettelijke goedkeuring. Dit product zal ook bijdragen aan een duurzamere veehouderij en het antibioticagebruik bij dieren aanzienlijk verminderen.