AIF is trots om deel te nemen aan het volgende hoofdstuk van ViroVet, dat werkt aan een verbeterde ziektebestrijding voor vee.

ViroVet completes series C funding

Het Agri Investment Fund (AIF) voerde samen met de andere investeerders een nieuwe kapitaalronde uit bij ViroVet, een toonaangevend Belgisch biofarmaceutisch bedrijf is actief in de ontwikkeling van innovatieve vaccins en antivirale geneesmiddelen voor vee. Het totale opgehaalde kapitaal komt hierbij op bijna 20 miljoen euro. De opbrengst van de serie C-financiering zal worden gebruikt om solide klinische gegevens te genereren met een tweede vaccin bij varkens en met het BVD-antivirale geneesmiddel bij rundvee. Voor AIF is dit een nieuw hoofdstuk in een verhaal, dat startte in 2008 kort na de oprichting van Okapi Sciences.

ViroVet pioniert in het ontwikkelen van nieuwe en innovatieve vaccins op basis van een uniek gepatenteerd technologieplatform afkomstig van het Rega Instituut voor Medisch Onderzoek van de KU Leuven. Met dit technologieplatform kunnen vaccins sneller en kosteneffectiever worden ontworpen en geproduceerd. De vaccins worden op maat gemaakt en zijn thermostabiel, waardoor er geen behoefte is aan een koudeketen. ViroVet heeft al een proof-of-concept verkregen in een challenge-studie met JEV en bereidt nu de opschaling van de vaccinproductie voor.