Aphea.Bio haalt € 18 miljoen binnen om haar volgende generatie biologische landbouwproducten verder te ontwikkelen

PB14042021

Het European Circular Bioeconomy Fund (ECBF) kondigt vandaag zijn aandeleninvestering in Aphea.Bio aan, waarmee de serie B-financiering op een totaal van EUR 18 miljoen komt. Aphea.Bio ontwikkelt een nieuwe generatie agro-biologicals op basis van natuurlijke micro-organismen. Door de kracht van het plantenmicrobioom te benutten, helpt het Belgische bedrijf de toepassing van kunstmest (biostimulanten) te verminderen en schimmelziekten (biocontrolemiddelen) in rijgewassen zoals maïs en tarwe onder controle te houden.

Aphea.Bio maakt op unieke wijze gebruik van de natuurlijke biodiversiteit van micro-organismen om nieuwe biostimulanten en biocontroleproducten te identificeren en te ontwikkelen. Het bedrijf heeft een innovatief ontdekkingsplatform dat verschillende gepatenteerde technologieën bundelt om zijn microbiële collecties te analyseren en nuttige microbiële stammen te identificeren onder een groot aantal micro-organismen die in de natuur aanwezig zijn.

Met de investering van het ECBF zal Aphea.Bio de ontwikkeling van zijn portfolio van biostimulanten en biofungicide producten voortzetten in de richting van wettelijke goedkeuring en eerste commerciële introductie. Deze biologische producten zullen landbouwchemicaliën vervangen door natuurlijke alternatieven en zo de overgang naar een duurzamere landbouw mogelijk maken.

Als toonaangevende speler in het Europese bio-economische landschap investeert ECBF in en ondersteunt ondernemers en technologieën die de overgang van Europa naar een duurzamere economie bevorderen. Aphea.Bio, een Europese leider in microbiële stoffen voor een echt regeneratieve landbouw, past perfect bij de stelling en ambitie van de ECBF.