Biotalys benoemt Laura J. Meyer in Raad van Bestuur

Gent, BELGIË – 30 april 2024 

Biotalys (Euronext – BTLS), een bedrijf actief in landbouwtechnologie (AgTech) dat pioniert in het ontwikkelen van biologische middelen op basis van eiwitten voor duurzame gewasbescherming, kondigde vandaag aan dat het Laura J. Meyer zal benoemen tot lid van de Raad van Bestuur en hoofd van het Auditcomité met ingang van 25 september 2024.  Mevr. Meyer vervangt Catherine Moukheibir die heeft besloten terug te treden uit de Raad van Bestuur.

Mevrouw Meyer is Vice President Investor Relations bij Bayer, met verantwoordelijkheden voor de divisie Crop Science, en kwam bij het bedrijf nadat ze sinds 2014 Investor Relations voor Monsanto leidde. Ze trad in 1996 in dienst bij Monsanto (nu Bayer) en bekleedde belangrijke financiële functies in technologische, commerciële en productmanagementorganisaties tijdens de transformatie van het bedrijf tot het toonaangevende toeleveringsbedrijf voor de landbouw. Haar ervaring van meer dan 28 jaar beslaat markten over de hele wereld, waaronder die van divisiedirecteur financiën voor de wereldwijde activiteiten van het bedrijf op het gebied van groentezaden en rijgewassen in Azië.

“We zijn verheugd dat iemand met Laura’s unieke vaardigheden ons komt versterken op dit belangrijke moment in de ontwikkeling van Biotalys”, zegt Simon Moroney, voorzitter van Biotalys. “Haar financiële en commerciële achtergrond zal bijzonder waardevol zijn voor de ontwikkeling van onze eerste producten en de uitbreiding van onze onderzoekspijplijn. Ik wil Catherine Moukheibir, die terugtreedt uit de raad van bestuur, bedanken voor haar onschatbare bijdragen tijdens een belangrijke fase in de groei van het bedrijf.  We zullen haar allemaal missen en wensen haar het allerbeste voor de toekomst.”

“Laura’s financiële expertise, zakelijk inzicht en uitstekende communicatieve vaardigheden zullen haar in staat stellen om onmiddellijke en cruciale bijdragen te leveren aan Biotalys, en we kijken uit naar haar betrokkenheid bij het bedrijf,” voegde Chief Executive Officer Kevin Helash toe.

“Ik ben verheugd en vereerd om toe te treden tot de raad van bestuur van Biotalys. Ik heb een passie voor landbouw en de vraag naar nieuwe, duurzame oplossingen, zoals die worden geboden door het AGROBODY technologieplatform, is nog nooit zo groot geweest”, aldus Meyer. “Ik kijk er naar uit om bij te dragen aan een nieuwe golf van transformerende technologieën voor landbouwers over de hele wereld.”

Mevr. Meyer behaalde een bachelor in boekhouding aan de Universiteit van Missouri-Columbia. Ze komt oorspronkelijk uit St. Charles, Missouri, en begon haar carrière als accountant bij Deloitte.

Mevrouw Meyer voldoet aan de vereisten van een onafhankelijk bestuurder en de Raad van Bestuur bevestigt uitdrukkelijk dat zij geen indicaties heeft van enig element dat de onafhankelijkheid van mevrouw Meyer in twijfel zou kunnen trekken.  Haar benoeming als onafhankelijk bestuurder zal ter bevestiging worden voorgelegd aan de volgende aandeelhoudersvergadering in overeenstemming met artikel 7:88 van het Belgische Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen.

Over Biotalys

Biotalys is een onderneming actief in agrarische technologie (AgTech) die biologische oplossingen op basis van eiwitten ontwikkelt om gewassen te beschermen, met het oog op een duurzamere en veiligere voedselvoorziening. Op basis van haar vernieuwende AGROBODY™ technologieplatform streeft Biotalys ernaar een sterke en diverse pijplijn te ontwikkelen van effectieve productkandidaten met een gunstig veiligheidsprofiel ter bestrijding van belangrijke gewasziekten en -plagen in de hele waardeketen, van boer tot bord. Biotalys werd in 2013 opgericht als spin-off van het VIB (Vlaams Instituut voor Biotechnologie) en is sinds juli 2021 genoteerd op Euronext Brussel. Het bedrijf is gevestigd in de biotechnologiecluster in Gent, België. Meer informatie vindt u op www.biotalys.com.