Aphea.Bio haalt 70 miljoen euro Series C-financiering binnen, waardoor de commercialiseringsinspanningen van het bedrijf worden versneld.

Nieuwe financiering zal de snelle groei van Aphea.Bio ondersteunen en zijn positie als koploper in de ontwikkeling van biologische producten voor de landbouw verstevigen.

Gent, België, 11 juli 2023 – Aphea.Bio, een in België gevestigd landbouwtechnologiebedrijf, heeft vandaag de succesvolle afsluiting aangekondigd van zijn Series C-financieringsronde, waarmee € 70 miljoen is binnengehaald. De ronde werd geleid door Innovation Industries, vergezeld door Korys Investments en ondersteund door Bill & Melinda Gates Foundation, SFPIM, BNP Paribas Fortis en kreeg krachtige steun van terugkerende investeerders ECBF, Astanor, AIF en andere bestaande aandeelhouders.

De financiering zal Aphea.Bio in staat stellen onderzoek en ontwikkeling op het gebied van biologische geneesmiddelen verder te bevorderen, productlanceringen op te schalen, het marktbereik uit te breiden en het productaanbod te commercialiseren. Het partnerschap van het bedrijf met de Gates Foundation zal de ontwikkeling ondersteunen van biostimulanten die zijn ontworpen om tegemoet te komen aan de unieke behoeften van kleine boeren in de prioritaire regio’s van de stichting in Sub-Sahara Afrika en Zuid-Azië.

Caaj Greebe, partner bij hoofdinvesteerder Innovation Industries zegt: “Aphea.Bio bezit verschillende kwaliteiten die we actief zoeken in een bedrijf: een team van wereldklasse, sterke wetenschappelijke fundamenten en veelbelovende producten die effectief de grote uitdagingen kunnen aanpakken waarmee de moderne landbouw wordt geconfronteerd. We zijn blij dat we deze financieringsronde samen met een uitzonderlijke groep investeerders hebben geleid om Aphea.Bio te ondersteunen in de volgende groeifase naar een wereldwijde commerciële organisatie.”

David Devigne, Investment Director bij Korys Investments zegt: “We zijn verheugd om Aphea.Bio te ondersteunen bij het aandrijven van de biologische revolutie in de landbouw. Het uiteindelijke doel van Aphea.Bio om de steeds groter wordende uitdaging aan te pakken om de groeiende wereldbevolking te voorzien van voldoende en gezond voedsel en tegelijkertijd minder land en pesticiden te gebruiken, sluit volledig aan bij de investeringsfilosofie van Korys.

Isabel Vercauteren, CEO van Aphea.Bio zegt: “We zijn verheugd dat we de Series C-financiering hebben binnengehaald, die niet alleen onze missie bevestigt om duurzame, winstgevende en betrouwbare landbouw mogelijk te maken, maar ons ook in de richting van commercialisering stuwt. Deze investering zal ons in staat stellen onze activiteiten te verbreden en onze producten op grotere schaal op de markt te brengen, zodat we urgente landbouwuitdagingen kunnen aanpakken en tegemoet kunnen komen aan de behoeften van boeren over de hele wereld, terwijl we tegelijkertijd de toegankelijkheid en betaalbaarheid voor kleine boeren in lagelonenlanden kunnen garanderen.

Deze nieuwe financieringsronde komt in een tijd van opmerkelijke groei voor Aphea.Bio. Het bedrijf is uitgegroeid tot een divers en getalenteerd team van meer dan 50 wetenschappers en specialisten uit de industrie, en breidt zijn onderzoeksfaciliteiten verder uit, met een nieuwe proeffabriek die later dit jaar wordt geopend. Bovendien is Aphea.Bio nu een Certified B Corporation™, erkend voor het aantonen van hoge sociale en milieu-impactnormen.

 

Naast deze mijlpalen heeft Aphea.Bio ook aanzienlijke vooruitgang geboekt in zijn productportfolio. De recente succesvolle lancering van ΛCTIV by Aphea.Bio®, een nieuwe biostimulant voor zaadbehandeling, markeerde de eerste toetreding van het bedrijf tot de markt. Vooruitkijkend bereidt Aphea.Bio nu actief de lancering voor van zijn eerste biostimulant voor maïs in 2024 en is van plan om zijn eerste biofungicide in respectievelijk het eerste en derde kwartaal van volgend jaar ter goedkeuring voor te leggen aan de regelgevende instanties in de Verenigde Staten en Europa.

De recente prestaties van Aphea.Bio, in combinatie met de succesvolle Series C Funding, verstevigen de positie van het bedrijf als een belangrijke speler in het bereiken van een veilige en gezonde voedselketen door middel van duurzame landbouw.