AIF verhoogt belang in Biotalys, de ontwikkelaar van biologische gewasbeschermingsmiddelen, via deelname aan een kapitaalsverhoging van in totaal 7 miljoen euro.

Agri Investment Fund (AIF) investeert bijkomend 5 miljoen euro in Biotalys, het Gentse landbouwtechnologiebedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van biologische gewasbeschermingsmiddelen. Samen met de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij (FPIM) realiseert Biotalys hiermee een totale kapitaalverhoging van 7 miljoen euro.

Biotalys ontwikkelt een sterke en diverse pijplijn van effectieve biologische gewasbeschermingsproducten met een gunstig veiligheidsprofiel die gericht zijn op het aanpakken van belangrijke gewasplagen en -ziekten in de hele waardeketen, van boer tot bord. De pijplijn is gebaseerd op zijn eigen AGROBODY™-technologieplatform, dat de ontdekking en ontwikkeling mogelijk maakt van een verscheidenheid aan oplossingen tegen meerdere doelwitten, zoals schimmels, schadelijke insecten en bacteriën die leiden tot aanzienlijke oogstverliezen.

Kapitaalsverhoging van 7 miljoen euro

Agri Investment Fund (AIF), het investeringsfonds binnen de groep Boerenbond, investeert reeds in Biotalys sinds de oprichting ervan in 2013. Biotalys maakt vandaag bekend dat het met succes bijkomend kapitaal heeft verkregen van de bestaande aandeelhouders Agri Investment Fund (AIF) en de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij (FPIM) voor een bedrag van in totaal 7 miljoen euro door middel van een private investering. In deze transactie investeert AIF bijkomend 5 miljoen euro terwijl FPIM nog eens 2 miljoen euro bijdraagt. Daarnaast zal Biotalys aan haar aandeelhouders voorstellen om AIF, vast vertegenwoordigd door Patrik Haesen, CEO van AIF, voor te dragen om toe te treden tot de Raad van Bestuur van Biotalys.

“We zijn ervan overtuigd dat landbouwers in België en de rest van de wereld nieuwe instrumenten nodig hebben om hun opbrengsten te beschermen en tegelijkertijd de impact op het milieu te verminderen”, zegt Patrik Haesen, CEO van AIF. “We hebben Biotalys vanaf het begin ondersteund en willen vandaag onze positie verder uitbouwen als een betrokken partner met een langetermijnvisie, die zowel financiële ondersteuning als een groot netwerk en professioneel advies kan bieden in verschillende landbouwsectoren.”

Patrice Sellès, CEO van Biotalys: “Nadat we onze aanpak hebben gevalideerd met meerdere samenwerkingen, waaronder het recente strategische partnerschap met Syngenta, verwelkomen we de extra steun van de huidige aandeelhouders, waardoor we weer een stap dichter bij ons uiteindelijke doel komen om telers alle over de hele wereld, en vooral ook in ons thuisland België, met innovatieve en kostenefficiënte oplossingen.”

Lees het volledige persbericht hier