Aphea.Bio heeft een geweldige prestatie geleverd met zijn samenwerking met Syngenta om zo ACTIV by Aphea.Bio® een stap dichter bij de landbouwers te brengen!

Nieuwe biostimulerende zaadbehandeling om de tarweopbrengst te verhogen met minder kunstmestgebruik

Syngenta Crop Protection werkt samen met Aphea.Bio om nieuwe landbouwtechnologie op markten in heel Europa te brengen

Bazel, Zwitserland/Gent, België, 1 maart 2023 – Tarweboeren die hun opbrengsten willen verhogen en tegelijkertijd de invoer van kunstmest willen verminderen, zullen gebaat zijn met de nieuwe samenwerking tussen Syngenta Crop Protection en Aphea.Bio, die vandaag is aangekondigd.

De samenwerking heeft tot doel de introductie van een nieuwe biologische oplossing voor zaadbehandeling in meerdere landen in Europa de komende vijf jaar te versnellen, in afwachting van goedkeuring door de regelgevende instanties. Dit plaatst een hoognodige technologie in handen van boeren die de duurzaamheid van hun landbouwactiviteiten willen verbeteren en uitdagingen willen aanpakken die voortvloeien uit een steeds beperktere toolbox van beschikbare landbouwtechnologieën en veranderende consumenteneisen.

ΛCTIV van Aphea.Bio® is een biostimulant die wordt toegepast als zaadbehandeling op tarwe op basis van nuttige micro-organismen. Door de efficiëntie van het nutriëntengebruik van het gewas te verbeteren, maakt het tot wel vijf procent hogere opbrengsten mogelijk, zelfs met minder kunstmestgebruik.

“We zijn verheugd om deze samenwerking met Aphea.Bio aan te kondigen, die onze belangrijke ambitie ondersteunt om de steeds groter wordende bevolking op duurzamere manieren te helpen voeden”, zegt Jonathan Brown, Head of Global Seedcare bij Syngenta Crop Protection. “Het toont onze inzet om telers nieuwe oplossingen te bieden voor een efficiënt gebruik van nutriënten, waardoor de opbrengsten worden veiliggesteld als de stikstofinput wordt verminderd. Gecombineerd met ons toonaangevende portfolio voor conventionele zaadbehandeling, zal ΛCTIV by Aphea.Bio® een unieke waardepropositie bieden in een snel veranderend EU-landschap.”

Isabel Vercauteren, CEO en mede-oprichter van Aphea.Bio, zei: “We zijn verheugd om onze eerste tarwe-biostimulant te lanceren in samenwerking met Syngenta. We bundelen onze krachten om te bouwen aan een duurzamere en winstgevendere toekomst voor Europese boeren. En dit is nog maar het begin.”

Een introductie van ΛCTIV door Aphea.Bio® zal een extra bouwsteen vormen in de strategie om gezonde bodems te bereiken door gewassen te ondersteunen door middel van nuttige micro-organismen. Het heeft bovendien het potentieel om bij te dragen aan de doelstelling van de Green Deal van de Europese Unie om het gebruik van synthetische meststoffen te verminderen.