Frank van Lierde vervoegt raad van bestuur van Protealis

Protealis_Bericht

Gent, België, 2 juli 2024

Protealis, een toonaangevende ontwikkelaar van zaden en zaadtechnologieën voor duurzame eiwithoudende peulgewassen, kondigt met genoegen de benoeming aan van Frank van Lierde als onafhankelijk bestuurslid, met ingang van 1 juli 2024. Met zijn uitgebreide ervaring in de voedingsmiddelen- en bio-industriële sector brengt Frank van Lierde waardevolle expertise naar Protealis, en breidt de onderneming zo zijn commerciële voetafdruk uit met innovatieve sojavariëteiten gekenmerkt door een hoge opbrengst en hoog eiwitgehalte, aangepast aan Noord-Europa.

We zijn verheugd Frank van Lierde te verwelkomen in onze raad van bestuur,” zegt David Buckeridge, voorzitter van de raad van bestuur van Protealis. “Zijn onderscheiden carrière omvat meer dan drie decennia bij het Amerikaanse voedingsmiddelenconcern Cargill, waar hij in 2015 werd verkozen tot lid van het Cargill Global Executive Team en verschillende wereldwijde leidinggevende posities bekleedde, waaronder als President Food Ingredients and Bio-industrials. Met snelgroeiende voedseltrends in Europa die focussen op plantaardige eiwitbronnen zoals soja en gele erwten, zullen zijn diepgaande expertise en strategische visie van groot belang zijn bij het begeleiden van Protealis naar deze nieuwe groeikansen.”

Benjamin Laga, Chief Executive Officer van Protealis, bevestigde: “De succesvolle staat van dienst van de heer van Lierde en zijn inzet voor duurzaamheid, zoals het verduurzamen van de toeleveringsketens van cacao en palmolie, sluiten perfect aan bij onze missie bij Protealis. In combinatie met onze eerder benoemde onafhankelijke bestuursleden Hartmut van Lengerich en David Buckeridge, geeft dit het bedrijf een enorme schat aan expertise om aan te boren.”

Frank van Lierde bekleedt ook bestuursfuncties bij de Nederlandse insecteneiwitten-producent Protix en bij Ackermans & Van Haaren, een grote gediversifieerde investeringsgroep genoteerd aan Euronext Brussel met meer dan 6,5 miljard euro aan inkomsten in 2023.

Na de benoeming van bestuurslid Hartmut van Lengerich eerder dit jaar, markeert de benoeming van Frank van Lierde een nieuwe belangrijke mijlpaal voor Protealis die zijn leiderschapsteam blijft versterken om de ontwikkeling en commercialisering van duurzame zaadoplossingen voor Europese boeren te versnellen.

Over Protealis

Protealis ontwikkelt superieure zaden en zaadtechnologieën voor eiwithoudende peulgewassen, aangepast aan Europese bodems en klimaat. Als leidinggevend bedrijf op het gebied van duurzame landbouw wil Protealis aan Europese boeren duurzame en veerkrachtige alternatieven bieden voor traditionele eiwitbronnen, door rassen te ontwikkelen met hogere gewasopbrengst en eiwitgehalte, die terzelfdertijd ook de ecologische voetafdruk verminderen. Door in te spelen op de groeiende vraag naar meer plantaardige eiwitbronnen wil het bedrijf bijdragen aan meer duurzame voedselsystemen. Protealis is vandaag een commercieel bedrijf met zes vroegrijpe sojavariëteiten op de markt en is gevestigd in de biotechnologiecluster in Gent, België. Meer info op www.protealis.com, LinkedIn or facebook.

Meer informatie:
Renate Degrave
Hoofd Communicatie en Marketing Protealis
renate.degrave@protealis.com | +32 471 53 60 64